5 февр. 2013 г., 07:56

Призрачен свят 

  Поэзия » Философская
528 0 4

Още вярващ в доброто мечтател,

ти си влюбен в живота поет –

но не срещна душа на приятел,

безрезервно повярвала в теб!

 

Искаш всички да бъдат щастливи,

а в студения призрачен свят,

пренаселен и с мъртви, и с живи,

тъй отдавна пророците спят!

 

Кой да вярва на дадена клетва?!

Сън не иде, а вече е пет!

Златно зърно се рони без жетва –

разпилян, недописан сонет...

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??