ПРОБЛЕМ
Как да натрупаш, братче, милион?!
Отвред те дебнат разни неудачи.
Спестиш си малко - пръкне „фараон"
и няма на кого да се оплачеш.
Как да натрупаш, братче, милион?!
Като ракета „Круз" хвърчат цените.
Жената иска Норка, за фасон
и да е в крак - разбираш - със „звездите".
Какви „звезди" - проплакваш, - и фасон?!
Не сме платили парното и тока,
а имаме един мизерен бон:
ядем фасул - живеем нашироко.
Ах, този пуст, миражен милион!
Заплатката потъва в магазина.
От Тото-то оставаш без балтон...
Е, а дано до другата година...
А, виж - мечтите, брат, са без пари.
Мечтай поне за десет милиона
и на жена си Норка подари,
да й приляга, хеле, на фасона.
1996 г.
Добрич
© Румен Ченков Все права защищены
Поздрави!