Apr 26, 2007, 7:49 AM

ПРОБЛЕМ 

  Poetry
807 0 21
 

ПРОБЛЕМ


Как да натрупаш, братче, милион?!

Отвред те дебнат разни неудачи.

Спестиш си малко - пръкне „фараон"

и няма на кого да се оплачеш.


Как да натрупаш, братче, милион?!

Като ракета „Круз" хвърчат цените.

Жената иска Норка, за фасон

и да е в крак - разбираш - със „звездите".


Какви „звезди" - проплакваш, - и фасон?!

Не сме платили парното и тока,

а имаме един мизерен бон:

ядем фасул - живеем нашироко.


Ах, този пуст, миражен милион!

Заплатката потъва в магазина.

От Тото-то оставаш без балтон...

Е, а дано до другата година...


А, виж - мечтите, брат, са без пари.

Мечтай поне за десет милиона

и на жена си Норка подари,

да й приляга, хеле, на фасона.

1996 г.

Добрич

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??