10 июн. 2023 г., 12:15

Пробудени потайности в дъжда 

  Поэзия » Пейзажная
253 2 4

Зелено като дадено начало,

тревисто и прошарено от мак,

цветисто избуяло, заблестяло

на слънце в поднебесния хамак,

 

вълшебство споделено, завладяло

окото с нескончаем хоризонт.

Съкровищница пищна, наметало

за всеки жаден божи ембрион.

 

Набират сили под дъжда безспирен,

разцъфват закопнели живинки,

множат се под ръмежа му немирен.

 

Покарват и човешките копнежи,

проблясват магнетични светлинки

и в пазвите с потайните залежи.

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??