Прочети душата ми,
голямото необятно море.
Обикни тъгата ми
и цялото мое сърце.
Прочети душата ми,
прелетното синьо небе.
Избърши сълзата ми,
дето се стича тъжно по моето лице.
Прочети душата ми,
тъжна се лута сама.
Протегни ръката си,
отдръпни я от цялата тази тъга.
Прочети душата ми,
чистата, непорочна сълза.
Умъртви тъгата ми
и удави я убийствено в радостта.
© Пламена Добрева Все права защищены