11 янв. 2017 г., 18:52  

"Продължение" на първата ми книга 

  Поэзия » Гражданская
333 1 0

50/Сега за българската група.

 При нас най -главен бе Йордан.

Той доста опит тук бе трупал,

над нас бе като Дамовлан.

Сега той дойде от Египет,

и всичко добре бе изпипал:

за втори път той бе в Иран.

Познат на всички бе Йордан

и бе натрупал доста слава.

Познат бе неговия стил,

тук шампион бе сътворил,

и затова тук го познават.

А и в друго бе велик,

че знае техния език!

 

 

51/Бях втория във старшинството,

от всички подписки  личи

В обноските на обществото,

бях гледан аз с добри очи.

Познат бях аз и в таз държава,

че грижите ми сили дават.

За туй повярваха и в мен

и с топлота бях награден,

и с доста хубава заплата.

О, те разчитаха на мен

и бях с надежди обграден...

И  даваха ми свободата!

А и за другите след мен,

запяха същия рефрен!

 

© Hristo Slavov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??