10 мар. 2013 г., 10:10  

Прогнозата за времето през следващите дни 

  Поэзия » Любовная
1822 2 14

Ще вали. Ще вали. Ще вали.

Ден ли, два ли? Не. Цяла неделя!

Ще подгизне от тези води

твойта стая. Но твойта постеля

ще остане учудващо суха -

като малка спасителна лодка.

Ще лежите на нея със друга.

По-разбрана от мен. И по-кротка.

Ще докосвате трепетно пръсти.

Ще горите насред дъждовете.

Докато като стомна се пръсне,

над телата ви, с трясък небето.

И тогава дъждът ще утихне.

(Ще съм плакала точно неделя).

И мъглата до дни ще се вдигне.

 

Дано си жив, като те намерят...

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??