12 февр. 2022 г., 16:13  

Прокълнатият да обича 

  Поэзия » Философская
643 5 8

 

 

                      "Робът е прокълнат да мрази,

                      свободният - да обича."

 

                                                   Стефан Цанев

 

Щом си роден ти сред робска зараза,

знаеш ли как се обича?

Страдаш от тежка човешка проказа,

трудно живота си сричаш.

 

Робството крехка душа заличава,

тя със смъртта другарува.

В нищо не вярва. Но теб заблуждава,

дишаш ли, че съществуваш.

 

Роб ли си - ти прокълнат си да мразиш

личния вкус на живота.

Помниш ли пътя Исусов? Той пазеше

тебе с кръвта към Голгота.

 

Само свободният всички обича,

че е обречен не знае.

И от живота за теб се отрича.

Обич до гроба това е.

 

12.02.2022

© Мария Панайотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??