10 апр. 2013 г., 21:10

Пролет 

  Поэзия » Пейзажная
369 0 1

Гъстата мъгла в средата на април

пречи на слънцето деня да събуди

и хоризонтът там някъде се е скрил

в безкрайните и далечни амплитуди.

 

Снегът по планините още недосегаем,

време за слънчеви и дълги дни сега е,

наближава май, пролетта е в екстаз –

пожелава здраве и любов на всички нас.

 

Пролетният вятър изпраща студената зима,

прави път на слънчевите лъчи към земята,

които да напомнят за времето на цветята,

а идващата пролет да остане незабравима.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??