Гъстата мъгла в средата на април
пречи на слънцето деня да събуди
и хоризонтът там някъде се е скрил
в безкрайните и далечни амплитуди.
Снегът по планините още недосегаем,
време за слънчеви и дълги дни сега е,
наближава май, пролетта е в екстаз –
пожелава здраве и любов на всички нас.
Пролетният вятър изпраща студената зима,
прави път на слънчевите лъчи към земята,
които да напомнят за времето на цветята,
а идващата пролет да остане незабравима.
© Никица Христов All rights reserved.