26 янв. 2012 г., 13:15

Пролет 

  Поэзия » Другая
607 0 0

Като клон от дърво, отрупан със сняг,

не, като вейка черешова, с пролетен цвят –

разлюляна от вятъра, от луната огряна,

тръпне до мен дъщеря ми смълчана.

 

И говорим, говорим – за слънца неоткрити,

и за изгреви бели, за тъгата в очите.

И говорим, и търсим на сълзите следите,

и дочакваме утрото – птича песен долита.

 

Мойто странно момиче вдига тежки ресници,

вече нищо не пита, вече нищо не иска. 

От лъчите обляно, бързо тича на двора –

с голи ръце да прегърне простора.

© Надежда Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??