28 мар. 2021 г., 07:33

Пролет 

  Поэзия » Пейзажная
198 0 1

Пролет е.

Сякаш сърцето 

на Земята, потънало 

във сняг и 

заскрежено, 

пропуква се и 

процъфтява във 

зелено.

 

Ароматни цветя 

поникват от земята,

като милионите

усмивки, появили 

се на лицата.

Птички пеят,

с песента си като 

слънце греят.

 

 

Слънцето, ярко и 

горещо, огрява 

всяко чудно нещо.

Някои животни 

се пробуждат от 

зимен сън и 

излизат за 

пролетна разходка,

из гората, навън.

 

 

Чист въздух, свежо 

дихание...

Пробуждат във 

всеки едно 

ново желание.

Сякаш от земята 

се маха бялата 

обвивка и 

хвърля замръзналата 

си завивка.

 

 

Ново начало за 

природата и нас 

самите.

Благодат, щастие,

любов в душите.

Като с магия 

всичко се променя 

и старата атмосфера

от нова, чудотворна 

се заменя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Майчето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е, Майче! Пролетта е пробуждане от зимната летаргия! Носи усмивки, настроение, жажда за живот и сърца изпълнени с любов!
    Много ведро стихче! 🌺🌼🌷
Предложения
: ??:??