20 апр. 2024 г., 12:47

Пролет 

  Поэзия
44 0 2

Пролет мила, ароматна...

вплела чудноват режим

до обяд си благодатна

след обяд...от жар блестим.

Ни е лято... ни е зима...

но от всякъде цъфтиш,

дъждоветете ти игриви

надпреварват се с престиж.

Джапанки ли да нахлузим

или якета с ушанки...

сменяме палта със блузки

и се нервим по балкански.

Време ти е,  да се кротнеш

и покажеш благ декор...

с празниците да отпочнеш

и Великденски надзор.

Цветност в души нашариш

с надеждности прославни.

С лястовиците игриви

озвучиш ни дните равни.

Пролет мила, благодатна...

с почерк винаги различен

раждаща и всеобхватна

празник за душите... личен.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??