ПРОЛЕТ В ЕСЕНТА
По години сме в своята есен.
С тебе се срещнахме в пролетен ден.
Затрептя във душата ми песен,
как хубаво е, ти щом си до мен.
Щом те погледнах в очи уморени,
светлата радост във тях заискри.
Възкръснаха бързо надежди стаени
и закъснели младежки мечти.
И кръвта ми във вени склерозни
пораздвижи снагата скована.
О, как се радвам, че в дните тревожни
любовта между нас непроменена остава.
Благославям аз нашата есенна пролет,
която ни двама със тебе събра.
Тя дава ни сили да бъдем във полет,
в очите ни още да грее зора.
© Анка Келешева Все права защищены