3.03.2011 г., 12:21 ч.

Пролет в есента 

  Поезия
592 0 1

ПРОЛЕТ В ЕСЕНТА

 

По години сме в своята есен.

С тебе се срещнахме в пролетен ден.

Затрептя във душата ми песен,

как хубаво е, ти щом си до мен.

 

Щом те погледнах в очи уморени,

светлата радост във тях заискри.

Възкръснаха бързо надежди стаени

и закъснели младежки мечти.

 

И кръвта ми във вени склерозни

пораздвижи снагата скована.

О, как се радвам, че в дните тревожни

любовта между нас непроменена остава.

 

Благославям аз нашата есенна пролет,

която ни двама със тебе събра.

Тя дава ни сили да бъдем във полет,

в очите ни още да грее зора.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав, Ани! Нека тази пролет грее в очите ти дълги години, да ти дава сили и творческо вдъхновение!
Предложения
: ??:??