5 апр. 2016 г., 20:43

Пролетно 

  Поэзия » Пейзажная
276 0 8

Южнякът стопи и последния спомен от зимата

 от слънцето късчета взе и разхвърли в поляните.

С най-синия цвят нарисува небе за любимата

мечтаната пролет, кралица зелена в сезоните.

Дървета облече в чисто и бяло ухание

в старата ракла прибра севернякът посърнал

постави табела – „До другата зима. Внимание!“

посрещна и  коса, от юг се завърнал.

Затича немирен, разроши дъбравите

напълни потоци и мисли с чисти желания

на пролетен бал пак покани моравите

с венци от цветя и уханни послания.

Събуди усмивките, спали през зимата

земята напръска с любовен дъждец

и като вещ синоптик, с прогноза за климата

вълшебната пролет преведе над всеки градец.

 

 

 

 

© Мая Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??