3 янв. 2021 г., 15:05

Пролетно вдъхновение 

  Поэзия
249 2 10

Пролетта – бел сияен кипеж
в цветни капки на бликаща жажда,
сред зелен и разцъфнал стремеж
радостта като изгрев се ражда.

И е шумно от птичи крила,
в тишината от музика пищна,
насред сокове с буйни била,
и немирно танцуваща вишна.

Пеперуди рисуват деня
и вълните му топли преплуват,
че е пролет - слят полет в съня,
и през всички сезони го чувам.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??