Зад хълма слънцето наднича
с усмивка топла на момиче,
огря то клоните заспали
и с ласкав шепот ги погали.
"Хайде мили, разцъвтете
с премяна цветна заблесттете,
да посрещнем в утринта
Пролетта.
Тя идва да ни каже "Усмихни се",
виж как заражда се живот,
чуй песента на птица,
чуй ромона на тукущо събудил се поток.
Засмей се, няма да е трудно
щом видиш тази красота.
Земята се събужда бавно
под стъпките на Пролетта.
П.П. Честита пролет на всички, нека тя ви донесе
много положителни емоции
© Звезделина Василева Все права защищены