14 мар. 2024 г., 20:47

Пролетта е жива... ( вирле ) 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
158 3 6

        Пролетта е жива,

        пъстра и красива.

        Само с тебе, знай,

        тя е земен рай!

 

Зимата се свива,

надалеч отива -

в северния край

сред леда заспива.

Март, април и май

твои са - сполай!

Свежа и грижлива

нежността отдай!

 

        Пролетта е жива,

        пъстра и красива.

        Само с тебе, знай,

        тя е земен рай!

 

Топъл дъжд полива

и пръста опива.

Благост пожелай

ти на всяка нива!

Слънчев лик сияй

в небосвод безкрай

и дъга извива

знак вълшебен - най...

 

        Пролетта е жива,

        пъстра и красива.

        Само с тебе, знай,

        тя е земен рай!

 

Птичката свенлива

вече е игрива -

с песента си, ай,

пак лети щастлива.

В лес и в дол дерзай,

цвят в поле познай!

Обич те обвива,

с нов дъхтеж ухай!

 

        Пролетта е жива,

        пъстра и красива.

        Само с тебе, знай,

        тя е земен рай!

   

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??