23 апр. 2007 г., 15:49

Пролетта ни е награда 

  Поэзия
655 0 12

Стаила дъх в очакване, поглеждам телефона -
да звънне и да чуя нежния ти глас,
тихо да прошепнеш: "Искам да те имам",
да отговоря: "Силно те желая аз..."


И любовта ни пак по жиците потича -
като игриви, слънчеви лъчи,
които бурите ще искат да изтрият,
но огненият диск не ще им позволи.


Сърцето и живота си делях на две
и чаках половинките да се открият.
С оковите разпъвах другите мъже,
а исках щастието с тебе да отпия.


И дойде време - пред мен се появи
с усмивка лъчезарна, с обичта си.
А колко търсех тези две ръце,
с тях да ме притиснеш до гръдта си.


На топло приютена, в теб заспивам,
а облаците галят ме с криле.
Потъвам във света им чудотворен,
да ме събудят, зная, ще ги спреш.


Защото след житейските си зими -
обрулени и двама от студени ветрове,
ще носим пролет във косите си,
като награда... Щастлива съм със теб!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??