2 апр. 2013 г., 07:50

Пролетта през март 

  Поэзия » Любовная
468 0 1

"никой, дори и дъждът, няма толкова малки ръце"
Е. Е. Къмингс

Напомняш ми на пролетта през март:
безмълвна, розова, почти невидима.
Навярно за това си мълчалива
и винаги ухаеш на роса.
Навярно за това усмивката ти е ефирна,
но хладна като сутрешния дъжд.
И как отива ти да си унила!

Във всеки твой жест се крие
едно малко разцъфване и
една малка смърт.
И точно като пролетта през март
идваш и си отиваш,
когато пожелаеш...

 

© Кавалер Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??