7 апр. 2013 г., 10:15

Пролетта през март (версия 2) 

  Поэзия
404 0 2

"никой, дори и дъждът, няма толкова малки ръце"
Е. Е. Къмингс


Напомняш ми на пролетта през март:
безмълвна, бледа и неосезаема.
Навярно за това си мълчалива
и винаги ухаеш на роса.
Навярно за това се усмихваш срамежливо
и кожата ти е с ефирнорозовия цвят
на девствената вишна.
И как отива ти да си унила!

Във всеки твой жест
се крие едно малко разцъфтяване
и една малка смърт, и
никой няма по-нежно докосване
(и по-хладно докосване)
от теб и пролетния дъжд.
И точно като пролетта през март
идваш и си отиваш,
когато пожелаеш...

 

 

// Това е преработена версия на предишно стихотворение. Ще се радвам да чуя мнения дали е по-добро или не от предходния вариант.

© Кавалер Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??