29 янв. 2010 г., 22:15

Промяна 

  Поэзия » Другая
627 0 1

Омръзна ми да се препъвам в нищото,

да задълбавам на едно и също място,

а зад гърба ми да е старото и същото,

това безкрайно също, от което тръгнах.

 

Омръзна ми да се оглеждам в празното,

в което виждам само старото начало

и тази самота, която те убива,

в която няма никой и си сам.

 

Сега намерих някакво начало,

опитвам се да отлепя от старото очите си,

да тръгна, за да стигна някъде

и да не съм сама, а да съм с някого.

 

Да кажа на света, че си е струвало,

да чакам и да се оглеждам,

да мога да убия самотата си

и да забравя миналото си.

 

Ще махна със ръка и ще отпратя

онази насъбрала се омраза,

горчилката от стари спомени

и вечната зависимост от старото.

 

Захвърлям всичко във забравата,

това, което искам да забравя,

единствено така ще мога

да тръгна, без да се обръщам!

© Снежана Моканова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • малееее страхотно е , невероятно е ... все едно описваш моите чуства в момента... нямам думи мн е яко давай все така
Предложения
: ??:??