От този стих ще стане даже филм,
от другия – предплата за илюзия...
Говорим в рими, докато мълчим,
а думите с любов рисуват музика!
Животът е безстрастен като бог,
отрежда според своите закони,
той съдник е на истината строг –
дори мечтите може да прогони!
Но сам не вярвам в празните мечти –
несбъднат сън превръща се в химера!
Не ме сънувай, в стих ме прочети –
сред мислите ти пак да се намеря!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены