15 мар. 2013 г., 21:55  

Прошка за благодетели 

  Поэзия » Пародии
829 0 2

– Твърдиш, че си в криза,

пестиш всеки цент,

а яко по джоба те бие парата!

Дари на бедняка от своя процент –

и той като теб да си гледа рахата!

 

– Да, да, ама – не!... Как да стане това...

щом няма ни вуйчо владика, ни тато?!

 

– Бедняк е... и зъзне без ток и дърва,

а дребните в джоба му са за храната!

Похапва сланина и хляб за обяд,

закуска – пропуска: все тъй поминува!

А нощем стомахът му стърже от глад,

че гладният пищни трапези сънува...

Такъв е животът му – несправедлив!

Кому да се моли!... Да почне да проси?!

Докато мечтаеше, беше щастлив!

 

– Приятелю, всеки сам кръста си носи!

 

 

 

PS: Провокира ме песента "Ако си дал" 

текст: Иля Велчев, музика: Емил Димитров

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Докато мечтаеше, беше щастлив!

    С поздрави, Мариан!
  • Навремето я бяха забранили, въпреки произхода на поета.
    Поздрав, Мариане!
Предложения
: ??:??