1 июн. 2013 г., 11:13

Прости ми 

  Поэзия » Философская
498 0 0

Извинявам ти се, живот! Моля за прошка!

Не ти си виновен! Не ти роди злобата мощна!

Не ти ни раняваш до кръв!

Не ти ни запримчваш с позлатена връв!

Прости ми, Живот, господар на всичко, що носи Душа!

Най-после разбрах: Аз дълбоко греша!

Ти си смисълът на всяко рождение!

Ние сме хора, последно твое творение!

Ние раждаме злото! Подминаваме с пренебрежение

всяко твое предупреждение!

Вместо себе си, виним Живота,

че е изпълнил дните ни с жестокост!

Моля те, Живот, прости ми!

Да се осъзнаем, помогни ни!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??