14 мар. 2021 г., 20:56

Прости ми, дете 

  Поэзия
342 0 4

Прости ми, прости ми, дете,
че мокря ти възглавничката нощем
и сълзите ми превръщат се в море,
а плача ми е  приспивната ти песен.

Прости, че рядко се усмихвам
и никога нямам в очите светулка.
Прости ми, че живота си презирам,
скрита до твоята бебешка люлка.

Прости ми, че вместо на думи,
уча те как  да мълчиш.
Прости ми, че само съдраните кукли
те топлят в леглото докато заспиш.

Прости ми, красиво момиче,
че този живот ти предлагам.
Нямам  нищичко, освен да те обичам,
а за всичко друго - съжалявам!


 

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??