18 мар. 2017 г., 21:58

Просто есен 

  Поэзия » Любовная
1432 1 3

                        Сезонът не е тъжен, чу ли?
                        А просто тих. И просто есен.

                                          Мира Дойчинова - irini 

 

Не е раздяла, чуваш ли не тръгвай,
поспри поне за миг, за малко,
знам птиците отлитат...
когато е студено, но е жалко!
Поспри за малко...
позлатени пак листата
политат и отнасят нечии мечти
и не е тъжно, че бях някой
и няма да съм същата като преди...
Не боли, отрони се отдавна 
онази моя, наша суета 
и любовта посърнала 
обрасла е в плет от мъртви веч' цветя...
Поспри за малко... Не е тъжно,
че есента отново е дошла...
И че е тихо...изгуби се смеха...
изгуби се в нощта...от любовта.
И не е тъжно, а е просто есен..
Поредният сезон без теб...
Отлита като тъжна песен..
Листопадно златно сред синьото небе.


Я.К 

© Yana Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви...усмивки 😘
  • Тъга излята от душа, хареса ми! Поздрави, Яни!
  • Силен стих със силен финал! Поздравления!
Предложения
: ??:??