30 июл. 2009 г., 11:31

Просто играй 

  Поэзия
579 0 13

 

 

 

Подреди всеки спомен
всяка снимка и всяко лице 
по рафтовете и албумите на себе си
архивирай най-мрачното минало в килера
и започвай играта 

for fun 

след като затвориш всички непотребни врати зад теб
уплътни ключалките с усмивки
заключи очите си с катинар да не изтекат цветовете
и се завърти три пъти или повече докато ти се завие свят 

точно преди да паднеш тръгни без да гледаш...

около теб животът играе на „сляпа баба” 
и брои ли брои... дни и дни...
илюзии
мечти
сгъва оригами 
и нагъва мислите ти по спиралата на перпетуум мобиле

но ти не виждаш толкова напред
затова се забавлявай

в тази игра няма зарове
няма го и късметът на начинаещия
няма червено и черно
нищо че прилича дяволски много на рулетка

но аз ще ти подскажа как да спечелиш играта

бързо си отвори сетивата 
и опипвай пред себе си и в себе си
докато не осъзнаеш че живееш само в днес
и сега създаваш света около себе си 
в твоя блестящ masterpiece 

и това е


Ооо... забравих да кажа и за наградата...
естествено че има такава...

Печелиш настоящия ден с малък бонус 
- безброй неотворени нови врати.

Ако искаш да видиш противника си в играта
свали катинара от очите си и погледни в огледалото

Just Play...

 

 

18.11.2008г.

© Ол Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??