5 дек. 2005 г., 00:04

Просто живот 

  Поэзия
1364 0 7

Просто живот

 

 

Пурпурен блясък в сини очи-

може би радост,може и яд,

сивкаво-сини горящи искри

спускат се в Раят или във Ад.

 

Бледа усмивка-пречупен кристал,

смачкана гордост превърната в кал,

черни стени и птици безкрили,

беше родил преди малко сънят ми.

 

Реално обаче е всичко това,

смачкани листи и жълта трева,

голи дървета протягат ръце

голи мечти да пречупят на две.

 

Думи без смисъл,тъга без вина…

Някой измислил такава игра,

а после нарекъл я просто живот

и сложил човека на нея за роб.

 

 

4.12.05г.

© Рени Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??