29 мар. 2011 г., 14:44

Просяк на любов 

  Поэзия » Другая
626 0 6

ПРОСЯК НА ЛЮБОВ

По улиците на живота ти вървя
и срещам сивите олющени стени -
разбити в алкохол и грях сърца,
изгубените ти на вятъра мечти.

Пак тропаш, просякът на суета,
и молиш някой да те приюти,
отекват стъпките ти във нощта
и стряскат любещите се звезди.

Продал си за стотинки ти честта,
от тебе мъжко не лъхти,
домогваш се до някоя жена,
поне по скайпа да те потърпи.

У тебе няма радост, ни тъга,
не се оглеждаш настрани.
По твойте улици вървя
и виждам те през сивите стени.

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??