ПРОСЯКЪТ И ПЕСЪТ
Беше неотдавна. . .
По пътя вървяха неразделно двама:
единият - дрипав, кален, но горд,
а другият - едър, грациозен "Лорд". . .
Единият беше с неизвестно
родословно дърво,
а другият - от елитно,
шампионско потекло.
Срещнаха се случайно
на една оживена гара.
Единият - гладен и без петак,
а другият - изгубил се малък хлапак.
Единият - беден, но с горещо сърце,
а другият - попаднал ненадейно
в чужди, но любящи ръце. . .
И колкото невероятно сега да звучи,
между тях взаимна любов се роди!
Така, в разбирателството двама живяха,
радост и скърби по равно деляха. . .
До оня, миналия ден, когато
за единия - беше последен,
а другият - така и не разбра
какво му поднесе злата съдба!
. . . Ще може ли и как да разбере
ще срещне ли друго такова
любящо сърце?!
© Мария Никленова Все права защищены