Apr 13, 2007, 10:11 AM

Просякът и песът 

  Poetry
764 0 4

ПРОСЯКЪТ И ПЕСЪТ

Беше неотдавна. . .
По пътя вървяха неразделно двама:
единият - дрипав, кален, но горд,
а другият - едър, грациозен "Лорд". . .

Единият беше с неизвестно
                            родословно дърво,
а другият - от елитно,
                            шампионско потекло.
Срещнаха се случайно
                            на една оживена гара.

Единият -  гладен и без петак,
а другият - изгубил се малък хлапак.
Единият - беден, но с горещо сърце,
а другият - попаднал ненадейно
в чужди, но любящи ръце. . .

И колкото невероятно сега да звучи,
между тях взаимна любов се роди!
Така, в разбирателството двама живяха,
радост и скърби по равно деляха. . .

До оня, миналия ден, когато
за единия - беше последен,
а другият - така и не разбра
какво му поднесе злата съдба!

       . . . Ще може ли и как да разбере
             ще срещне ли друго такова
                                 любящо сърце?!

© Мария Никленова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??