6 мая 2012 г., 23:31

Проявите на Смелостта 

  Поэзия » Гражданская
505 0 0

Проявите на Смелостта

 

На бара в кръчма  Смелостта

поредна водка бодна -

на спирта само близостта

я правеше свободна.

 

Измамата и Наглостта

отново бе видяла -

все там, на същите места

и пак си бе мълчала.

 

Но тук, далеч от двете тя,

уста на хъш отвори

и лъв надъхан излетя,

готов да ги пребори.

 

Да ги захапе! Да! Но как,

когато тях ги няма?!

И ревна (както вчера) пак

по същата програма...

 

Рева, рева и изтощен

до тигъра полегна

(Честта, и тя с подобен ден,

към чашката посегна)...

 

... Пияна вече, Смелостта

стакана си гаврътна

и, като талпа, до Честта

безпаметно се гътна.                                          

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??