3 мая 2022 г., 18:24

Прозрение 

  Поэзия
266 2 3

Това ще бъде моят кът,
където кротко ще полегна.
След дългия и труден път
почивката ще е последна.
Светулка като малка свещ
ще грее в посреднощна доба.
Дъхът ми, все така горещ,
вода ще топли изпод гроба.
Финални метри - два на два,
живота ми ще урочасат.
И ягодите след това
като играчки ще слънчасат.
В могилата едно щурче
ще свири Бах и Лист без ноти.
А мен смъртта ще ме влече...
Обичах пламенно живота!
Така е то - дори през май,
накрая всичко се променя.
Сред птичи грак и кучи лай
живот ще има и след мене...

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??