Безкрайна тишина,
часовникът тиктака,
времето препуска - то не чака,
живота си изпускаш
невзрачно в тишина.
Събуждаш се с вик,
от майчина утроба
с вик поемаш ти
живота свой.
Препускаш през живота -
изживяваш го
в блянове и страх.
Още от самото раждане
се бориш ти със своя страх,
опитваш се да надделееш
над живота
и да проумееш този свят.
И най-накрая пак разбираш,
че няма смисъл
тук от този ад.
Защо се бориш ти?
Защо живееш?
Когато всичко тук е този страх!
Опитваш ти да разбереш,
какво за тебе е света?
Дали си някой?
Или поредна марионетка
от купа?
Поглеждаш отстрани живота
и не можеш ти да разбереш .
Какво е туй?
Съдба !
Дали ще се дадеш?
Събуждаш се с вик
от майчина утроба.
С вик поемаш ти живота свой.
И знаеш всичко ще дадеш,
но няма просто да се предадеш.
© Александрина Василева Все права защищены