12 янв. 2012 г., 23:59

Прясна молитва 

  Поэзия » Философская
591 0 12

 

ПРЯСНА МОЛИТВА


Живот, изхвърлен като дрипа през прозореца,
и кацнал върху клоните на съхнещо дърво...
За него без умора Богу моля се,
за живота на моя пресипнал от клетви народ –

да превърне дрипата на светло знаме,
а сухото дърво – на плодна ябълка от Рая,
светът да почне пак от Ева и Адама
и никой под небето злоба да не храни!

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??