12.01.2012 г., 23:59 ч.

Прясна молитва 

  Поезия » Философска
617 0 12

 

ПРЯСНА МОЛИТВА


Живот, изхвърлен като дрипа през прозореца,
и кацнал върху клоните на съхнещо дърво...
За него без умора Богу моля се,
за живота на моя пресипнал от клетви народ –

да превърне дрипата на светло знаме,
а сухото дърво – на плодна ябълка от Рая,
светът да почне пак от Ева и Адама
и никой под небето злоба да не храни!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??