ПТИЦА
Ти мислиш ли си някога за птиците?
Защо летят те винаги сами?
А може само в ято да си виждала,
когато литват рано, призори.
Кръжат във ято, но си тръгва някоя.
Полита тя незнайно накъде.
Било й трудно да лети със ятото,
така било и много по-добре.
Самотна във простора се издигала.
От сълзите й често дъжд валял.
Окъпала земята, всичко земно,
а подлите опръскала със кал.
Не можела да бъде просто птица.
Та тя била излъгана веднъж.
Кгато видиш ти самотна птица -
очаквай скоро, че ще падне дъжд.
В живота си бъди - самотна птица.
Но в подло ято ти недей летя!
Излез след дъжд, огледай се наоколо.
Ще видиш, че отново си сама.
© Иван Иванов Все права защищены