Jan 22, 2008, 10:43 PM

Птица 

  Poetry » Other
487 0 4
 

ПТИЦА

 

Ти мислиш ли си някога за птиците?

Защо летят те винаги сами?

А може само в ято да си виждала,

когато литват рано, призори.

 

Кръжат във ято, но си тръгва някоя.

Полита тя незнайно накъде.

Било й трудно да лети със ятото,

така било и много по-добре.

 

Самотна във простора се издигала.

От сълзите й често дъжд валял.

Окъпала земята, всичко земно,

а подлите опръскала със кал.

 

Не можела да бъде просто птица.

Та тя била излъгана веднъж.

Кгато видиш ти самотна птица -

очаквай скоро, че ще падне дъжд.

 

В живота си бъди - самотна птица.

Но в подло ято ти недей летя!

Излез след дъжд, огледай се наоколо.

Ще видиш, че отново си сама.

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??