10 сент. 2013 г., 11:49

Птица 

  Поэзия » Любовная
393 0 0

Аз винаги била съм птица,

без страх политах, отдавах се, горях…

Понякога достигах до звездите,

друг път ранена падах и скърбях.


Но винаги била съм птица

и с теб понесох се към небосклона,

без товар предишен, дръзка,

с душа разголена, освободена.


На копнежа да отвърнеш чаках

с надежда крехка на ръба,

но ден след ден за теб пропадах

в бездънна бездна от тъга.


Ала днес вече уморена

пак разтварям своите крила,

към лазурен трепет устремена,

каквато съм винаги била.


Птица волна, възродена

сега пред погледа ти аз блестя

и внезапно в мрака ти прогледна

и копнееш към теб да полетя.


А аз наивно се захласвам

по възкръсналия недочакан блян,

но дали ще полетя, се питам,

там дето споменът ранява сам.

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??