Птицата Светланал
Не паунка, не авлига,
нито пъстър папагал -
тази чудна райска птица
се нарича Светланал!
Всеки клон, връз който кацва,
от възторг е разцъфтял!
Всеки, който я е зървал,
от сърце се е разсмял!
Даже най-банална случка,
тя така ще извърти,
че дори да ти се плаче,
пак ще се разсмееш ти!
Мъжки ли е - недостатък -
тя ще го изобличи!
Женска ли е - добродетел -
в миг ще я възвеличи!
Забавлява, ободрява
и ни учи на едно:
как с усмивка да запазим
мир в семейното гнездо!
Не паунка, не авлига,
нито пъстър папагал:
тази най-красива птица
се нарича Светланал!
© Ангел Чортов Все права защищены
И заслугата за двете стихотворения, които съм ти посветил, си е съвсем и само твоя, и аз съм този, който трябва да благодаря и ако не хонорар, поне да те почерпя! Ако не беше така, стиховете щеше да звучат фалшиво! А те звучат съвсем правдиво и искрено! Да си ни жива и здрава, и още много обожатели-поети да вдъхновяваш!