4 мар. 2007 г., 10:27

Птиче, наречено Любов 

  Поэзия
1064 0 12

Ти потърси го! Някъде там се е скрило
мъничко птиче, наречено с име Любов.
С длани горещи и с обич ти прегърни го
и нежно люлей ... За теб благослов


то ще бъде завинаги и нека се сгуши
в уюта на двете ти топли ръце,
във омайница-нощ нека те буди,
за да попее на рамо. И все тъй да зове


свободата за всички сърца, що се любят
и които без праг за живота си труден
годините в белите свои коси не броят,
а духът все тъй младежки е и още е буден.


Не остаряват сърца, щом обич във себе си носят!
Нека пее! С любовта си го закриляй от света суров.
С теб ще е винаги, щом ти си със него
в мисли и в чувства, дори да боли от любов. 

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??