Тъжна гледка е площада -
Триото го няма там!
Няма никаква блокада!
Много, много ме е срам!
Липсват сините палатки
с европейските деца.
Шматки, батки, тарикатки
и юмруци към властта!
Липсват - няколко павета
и петна от зарзават.
Мая, Йоло - куп ментета,
няма го и Ханку брат!
Липсват ментори, доценти,
музиканти и певци.
Взвод агенти - диригенти -
Най-великите борци!
Липсват льотчици, пилоти.
Два контейнера за смет.
Даже - пълните идиоти!
И Горублянския кмет.
Липсват вдигнати плакати
за безмилостна борба.
Подмазвачи... тарикати -
никой няма там сега!
Там не стъпва и жена ми!
Вечер вкъщи си стои.
Ляга рано - Без пижами!
Гушка ме и сладко спи...
Жълт и хладен е площада.
А дъждът - вали, вали...
Тъжен студ е. Без пощада!
Пълна скука е... Нали?!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Яд ме е, че увеличихме Ковид -а само с тези протести, нищо друго! 😀