17 мар. 2011 г., 23:44

Пълнота 

  Поэзия
357 0 0

Светъл хоризонт

Миг на покой

и пълнота

само будният

усеща радостта

да е едно

с голямото и малкото

да бъде и високото

и ниското

да бъде част от цялостта

Не може спящият

да изкопае извор

и да се умие в

мъдростта на

живата вода

Не може бедният

богатства да дарява

от свойта пълнота

Но може спящият

да се събуди

и бедният

да стане извор изобилен

богатство да приеме

от себе си и от света

Светъл хоризонт

Небесната врата

отворена за нас

сега

 

© Кирилка Пачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??