Първи балкон
"Булеварда с лиричния ритъм
аз не сменям за Шанз Елизе..."
М. Башева
И угасна салонът. И - в огън и лед -
ослепялата пролет изтече.
И се скитам без път и посока - след теб.
И не бързам за никъде вече.
Но подиря ли пак в булеварда подслон,
все се вслушвам в лиричния хаос. -
Да не би да пропусна - от първи балкон -
твоя смях. И твоя аплауз.
© Емил Хаджидиев Все права защищены