27 авг. 2014 г., 21:49

Първокласник 

  Поэзия » Для детей
994 0 9

/посветено на Сашко Денев - един бъдещ първолак/


"Пораснал си!"-  ми каза мама днес.

"Не си дете, а същи Херкулес!
Чуй, как звънче училищно звъни.
От утре първокласник ще си ти."

Ще сложим в раничката закачлива-
букварчето, тетрадките,  молива,
пастели, четки, блокчета, боички...
/а в джобчето ще скрия и колички/.

Меченце мило, моля, не плачи
че сам във къщи ще останеш ти.
Но в чантата ми вече място няма,
виж колко е надута и голяма.

Със другите играчки си играй,
на мен успех учебен пожелай!
А щом науча буквичките аз
на тебе книжки ще чета в захлас.



© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??