20 мая 2015 г., 20:00

Първото радио в Драгойново 

  Поэзия » Другая
312 0 0

 

41/ПЪРВОТО РАДИО В ДРАГОЙНОВО

 

Когато радиото в мойто село дойде,

Драгойново в почуда занемя!

То най-напред в читалището място найде

и песните си то от там запя...

 

И хората, завръщайки се от полето,

отиваха да сварят новини

и който сваряше щастлив бе за което...

И слушаше докато се стъмни!

 

И вместо в кръчмата, тук идваха мъжете.

/Тогава в селото ни нямаше и ток!/

Без радио как селото ще съберете,

не можеше, ни   църквата... ни Бог!

 

Когато някой мъж от селото попиташ,

ще  ходиш ли да чуеш новини.

На неговото”Да” ти можеш да разчиташ...

И на ракия  то не ти вони!

 

По- късно радио дойде и в махалата,

във къщата на даскала-съсед...

За новини и песни  идваше тълпата

и спорехме, кой да е най-отпред!

  28.01.2015г.София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??