29 янв. 2024 г., 17:43

Пътуващ театър е живота 

  Поэзия » Философская
215 2 13

Пътуващ театър е живота

със сцена много голяма,

всеки получил е квота

в една неписана драма.

 

Едни са в главната роля,

други някъде по средата,

щат ли трети, по неволя,

стоят зад декорите на стената.

 

Животът тъй си минава -

под маска истинският лик,

с поклони всеки успява,

непослушният получава ритник.

 

Старостта завесите спуска

в краят на тази драма,

публиката залата напуска,

на сцената артистите ги няма!

© Никола Яндов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??