5 июн. 2021 г., 21:56

Пътят 

  Поэзия » Гражданская
318 0 1

Кога ли ще намерим път -

тука да се промени нещо?
Ще дойде ли най-сетне денят,

когато народът ни ще усеща,

че има достойнство и чест,

че животът му ще стане по-хубав,

кога ли ще дойде светлата вест,

че и за него доброто съществува?

И ето - аз ви думам -

ще се боря до победа с тях,

вашите стонове чувам,

виждам, че ги е страх,

че с властта са злоупотребили,

мислиха, че ще управляват до гроб,

виждам, че са се изпокрили,

виждам как стене клетият роб,

виждам техните нередности,

виждам справедливия ви гняв,

виждам ги, че нямат ценности,

дано, Господи, да бъда прав,

че ще ни свърши теглото,

ще свърши, ако вярваме в доброто!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вярваме и се надяваме и обичаме Бог и доброто в нас и около нас! Дай Боже да обичаме всички хора, за да им помогнем да се преборят!
Предложения
: ??:??